19 Mart 2014 Çarşamba

PEYGAMBERİMİZİN ŞEMAİLİ AHLAK VE ADABI - HÜSEYİN ALGÜL




Merhaba :)

Bir yandan Ana'ı okurken bir yandan da sevgili arkadaşımın güzel hediyesi olan Peygamberimizin Şemaili Ahlak ve Adabı kitabına başlamıştım ve bitti. Fotoğraf da gül şeklindeki mumu da Isparta dan aldım hem de kokulu, kitabımın rengiyle de çok yakıştılar. Yolunuz Isparta ya düşerse bir gün hem  rengarenk güllerin güzelliğiyle mest olursunuz [ bahar ve yaz aylarında giderseniz  :) ] hem de bir sürü gülden yapılma ürünler bulabilirsiniz. 


 
 
Gelelim kitaba,
 




Sayfa Sayısı: 176

"Resül-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) vefakâr  bir insandı. Ahdinde dururdu, vadinde sadıktı, sözünden caymazdı, kendisine ve çevresindeki ashabına yardımı dokunanları asla unutmaz, dostlarını sık sık arar, hal hatırlarını sorardı. İnsanlara sevgi ve hizmette samimi ve daimi idi. Onlara da sevgi ve dostlukta samimi olmalarını, menfaatlar önünde değişmemelerini, insanlarla ilişkilerinde sevgi ve saygıyı hakim kılmalarını tavsiye ederdi ... " (syf 69)
Peygamberimizi tanıtmak adına onun beşeri yönünden, yaşama biçiminden, şahsi hayatından kısa kısa kesitler sunmuş. Sade ve akıcı bir tarzda, herkesin anlayabileceği nitelikte bir kitap olmuş. İnsanlara rehber olması adına tavsiye ederim. Sevgiyle kalın.
 

 
 
 
 
 

10 Mart 2014 Pazartesi

KARGOYLA GELEN MUTLULUK



Geçenlerde Renkli Kitap blog sahibinin düzenlemiş olduğu kitap hediye etme  etkinliğine katılmıştım ve bugün zehra-hanim.blogspot sahibinin göndermiş olduğu kargoyu aldım. İçinden neler çıkmadı neler , çok mutlu oldum buradan da ayrıca kendisine çok teşekkür ediyorum hepsi çok güzeller :) Sıradaki okuyacağım  kitabımda belli oldu :)